pondělí 30. června 2014

Dva rumy: Plantation rum Grande reserva z Barbadosu a Lemon Hart Original z Britské Guayany

Dostal jsem od kamaráda za malou výpomoc dva zajímavé rumy, které bych vám rád doporučil. Prvním je Plantation rum Grande reserva z Barbadosu. Při ochutnání tohoto rumu jsem vzpomněl na typickou chuť rumových pralinek! Vím, kdyby to četl výrobce, asi by mě zabil. Já to tam prostě cítím. Samozřejmě v dobrém.



Plantation rum Grande reserva je velice jemný, lehký na pití, s příjemným, sladkým závěrem. Chuť je plná, s tóny tropického ovoce. Zajímavá je „cesta“ tohoto rumu. Začíná skladováním ve starých sudech po bourbonu na ostrově Barbados, následně se rum přesune do Francie, regionu Cognac, kde již namíchaný zraje další rok v sudech po cognacu Pierre Ferrand XO Grande Champagne. Řekněte sami, není to krásné putování s krásným koncem?

O druhém rumu by se dalo říct, že přijal výzvu Darth Vadera a přešel na temnou stranu. Lemon Hart Original je velmi tmavý rum s výraznou vůní. Pro jeho silnou chuť bych ho doporučil spíš zkušeným námořníkům. Mimochodem – zakladatel destilérky, pan Lemon Hart, byl prvním oficiálním dodavatelem rumu do britského královského námořnictva.



Takže tentokrát po námořnicku: „Ahoooj!“.

Související články

Rum z Guatemaly: Botran Anějo Reserva
Pozdrav z Nikaragui: rum Flor de Caňa
Báječný objev: rum Arcane Extraroma 12 Y. O.
Rumy z Kostariky



Žádné komentáře:

Okomentovat