Byl jsem proto rád, když jsem v poloprázdné ledničce objevil kachní prsa od Sváčků. Další suroviny jsem bohužel nikde nenašel, takže jsem se rozhodl pro rychlovku – kachní prso na pánvi s pepřem a solí. Takhle jednoduše je to stejně nejvíc „k sežrání”.
Jak na to?
- Vytáhneme kachní prso z vakuovaného sáčku. Odstraníme případné nečistoty.
- Nařízneme kůži na čtverečky.
- Lehce opepříme a jen lehce zakápneme olejem.
- Rozpálíme pánev a zároveň troubu s pekáčem.
- Prso dáme kůží na pánev. Opékáme 3 minuty.
- Následně prso obrátíme a opékáme další 3 minuty.
- Až je maso dozlatova opečené, vložíme do ho pekáčku a dáme do trouby.
- Pečeme dalších 10 minut.
- Maso vyjmeme, necháme okapat přebytečný tuk a s radostí pojídáme.
- Jako přílohu doporučuji lehký zeleninový salát.
A co si dát ke kachně? Kdybych se neládoval antibiotiky, jak kuře z velkochovu, zcela jistě bych si dal trochu červeného vína. Při letmé kontrole vinotéky jsem našel láhev od Horta – konkrétně Selection HF 2011. Ani si nedokážete představit, jak mě štvalo, že ho nemůžu otevřít.
Zajímavostí je, že pan Hort je český vinař, který se ale rozhodl červená vína vyrábět právě ve Francii, kde jsou pro to lepší podmínky. Na Moravě ve sklepě mám několik jeho lahví k archivaci.
Žádné komentáře:
Okomentovat