Podařilo se jí to tím, že mi vysvětlila, jak se taková chobotnice připravuje. Bariéra zmizela a já tak mohl zvesela utrácet. Chobotnici totiž nejde hodit jako rybu na gril a jednoduše opékat. Doporučení prodavačky ale bylo poměrně jednoduché a vypadá takto:
• vezměte velký hrnec a přiveďte do varu vodu,
• pomalu do vroucí vody ponořte chobotnice,
• vařte 10 minut,
• následně vypněte plyn/elektřinu,
• nechte minimálně 30 minut chobotnice „koupat” ve vodě (můžete ale i hodinu).
Maso chobotnice díky tomu pěkně změkne. Po vytažení z hrnce odstraňte zobák chobotnice a nakrájejte, jak potřebujete. Já jsem ji naporcoval na větší kousky a ještě ji dopekl na pánvi. Upravit ji ale můžete třeba na grilu nebo použít v salátu nebo těstovinách.
Ke grilované chobotnici pak stačí udělat malý salát, otevřít dobré bílé víno (např. ryzlink) a máte geniální večeři. Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat