pondělí 14. října 2013

Choriza, salsiccia – klobásky k sežrání



V Argentině jsem si zamiloval klobásky chorizo, které byly součástí „parillady“, což je mix grilovaných žeber, masa, klobásek, kuřat a dalších dobrot. Choriza jsou pikantní klobásky z nasekaného syrového vepřového masa, slaniny ochucené a obarvené drcenou paprikou, bylinkami a česnekem. 



Zkoušel jsem je neúspěšně sehnat v Praze. Místo toho jsem ale u Sváčka objevil klobásky salsiccia, které se vyrábí z hovězího nebo vepřového masa s přimícháním kousků slaniny a bůčku. Tedy to samé, ale bez červené papriky.

Salsiccia, stejně jako choriza, jsou perfektní ke grilování, ale i k opečení na pánvi. Můžete je dělat jen na oleji, nebo na troše vína. Geniální je na nich, že je prostě hodíte na pánev, párkrát propíchnete, opečete z obou stran a za chvíli máte skvělou večeři z poctivého masa. Klobásky jsou i po opečení krásně šťavnaté. 

Salsiccia
Pak stačí nachystat pečivo, víno, možná ogrilovat zeleninu a je hotovo. Nevýhodou je, že vás výživový poradce asi moc nepochválí. Přece si ale nebudeme kazit ty naše malé radosti.

Zkuste to.


Žádné komentáře:

Okomentovat